Kuvataide/visuaalinen kulttuuri: taidehistoria, muotoilu ja arkkitehtuuri, taide ja visuaalinen viestintä (Järvenpään Kuvis)

Lukio< Lukio
Pedanet Kurssirakenne Opetustilat Diplomi
KUVISLINJA
KUVATAITEEN KURSSIEN RAKENNE Alkuunalkuun
yksi kaksi kolme nelja viisi kuusi seiska kasi ysi kymppi yksitoista
Peruskurssi ja diplomi Muotoilu ja arkkitehtuuri Vapaa taide Viestintä
       
 
     
Ykköskurssilla perehdytään taiteen sanastoon ja käsitteisiin. Diplomikurssilla edellytetään käsitteiden ja taiteen tuntemuksen olevan hallussa portfolion kirjallisessa osiossa. Kurssit 2, 8 ja 6 lähestyvät muotoilun arkkitehtuurin ja tilan käsitteitä eri näkökulmista: 2-kurssi keskittyy käsitteisiin ja teknisen piirustuksen perusteiden opetteluun. Kurssilla 8, keramiikkakurssilla työstetään kolmiulotteista materiaalia -savea- veistoksiksi ja esineiksi. Kurssilla 6 perehdytään ainoastaan digitaalisesti luotuun 3D tilaan ja kuvaan.

Kurssit 4,5,9 ja 10 ovat luonteeltaan perinteisiä taidekursseja. Kursilla 4 perehdytään mallipiirtäiseen, mittasuhteisiin ja värinkäyttöön sekä erilaisiin maalustekniikoihin. Kurssilla 5 nykytaiteen kurssilla hyödynnetään erilaisia materiaaleja ja ilmisukeinoja ennakkoluulottomasti.
Kurssi 9- taidegrafiikka ja 10- maalaus ovat olleet vierailevien taiteilijoiden vetämiä kursseja.

Kurssit 3, 7 ja 11 ovat kuvallisen viestinnän kursseja. Kyseisillä kursseilla perehdytään käytännössä keskeisiin kuvankäsittelyn ohjelmiin. Painopisteenä kaikilla kursseilla on kuitenkin oma ilmaisu.
Kursilla 7 perehdytään elokuvailmaisuun ja
kurssilla 11 keskitytään valokuvataiteelliseen ilmaisuun. Kurssi 3 on graafisen suunnittelun kurssi, jonka keskiönä on printtigrafiikka.

 
alkuun